Recept - Chokladrutor med cocostosca

0kommentarer

ca 42 st
 
Chokladkakan
 
Ägg 4 st¨
Socker 6 dl
Smör 150 g
kako 1 dl
vaniljsocker 2 tsk
salt 1 krm
vetemjöl 3 dl
 
  • Vispa ägg & socker pösigt.
  • Smält smöret och rör i
  • Blanda torra ingredienser (ej de till toscan) och sikta ner i smeten
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen 15 min 200 grader
 
 
Cocostosca
 
Kokosflingor 200g
Socker 2 dl
Ljus sirap 1 dl
Vispgrädde 1.5 dl
Smör 75 g
 
  • Blanda alla ingredienserna till toscan i en kastrull
  • Sjud på svag värme 5 min
  • Bred över på choklad kakan 
  • Grädda ytterligare 10 min
  • Låt kakan svalna och skär 42 rutor 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej