Då är julen över för denna gången. Haft det ganska lugnt. Lille jul eller dan förre doppare dan spenderade vi med Toobah och spelade Bingo Lotto. Mysig kväll då vi åt stek och hade risala Malta som efterrätt. Julaftonen var vi hemma hos "svärmor", första gången jag inte är med mamma & pappa på julafton men de var trevligt och dottern hade de kul. Hon tycker väldigt väldigt mycket om sin farmor men dottern tycker i stortsätt om alla i släkten/ familjen. Vi spelade julklapps spelet och när de var slut hade jag fått en fin äggklocka & kaffe med vanilj & chokladsmak. Sambon fick en termos och en pip till flaskor så de blir lättare att hälla från plastflaskor. Jag tror de var så men de kan ju kvitta då vi är samma hushåll :). Dessa fyra sakerna fick vi med oss hem, vi fick även en kokbok & ett ägg att hänga i granen. En liten ask är ägget. Dottern fick väldigt mycket saker och hon fick allt hon önskade sig förutom maskerad kläder men det kan ju kvitta, allt annat fick hon och mer därtill. Juldagen var vi hemma och tog de lugnt på. En av mina bästa vänner som bor i Nyköpning kom till oss med sina underbara söner. De var nere över julen hos barnens farmor & farfar så passade på att träffas Juldagen. Annandagen var vi hos min morbror och delade julklappar med min mammas sida av släkten. Åter igen fick dottern massa fina saker. Tusen tack för alla fina saker mina hjärtan fick. Knodden fick oxå massa saker trots han bara är 3 månader och inte förstår än. På Torsdagen åkte vi och tre familjer till Leoslekland så ungarna fick springa av sig. De var sista dagen L & hennes familj var nere i Skåne så var kul att avrunda deras besök i Skåne med barnen fick busa. Nu är det att planera och fixa inför nyår. Vi blir några st hemma hos oss. Det ska bli kul och dottern kommer ha lite andra barn att leka med. Nu ska jag försöka få liv i min sambo så vi kan åka och handla för dotterns och sonens presentkort de fick av dotterns ena fadder och hans sambo. Ha en bra dag.

Hejsan hej dagboken!
Sitter hemma hos min substitutfamilj och fick en idé att gästblogga lite. Vi har besök från Hörby i form av travianvänner. Tänka sig att man går ifrån en virtuell värld till den verkliga och folk fungerar precis som normalt. Man blir lika positivt överraskad varje gång. Med en öl eller två i benen ( möjligtvis fler och en pinne eller två ) så summerar jag kvällen så här innan nyår med att det har varit ett bra år med bra vänner och nära. Många fyllor men framförallt ett nyförvärv i form av ett gudbarn. Ludde aka gottfrid heter detta underbarn och tanken är att han ska gå i Toobah's och jp's spår. Dvs säga vara svärmorsdrömmar rakt igenom. Nu vill Wilma ha tillbaka sin jävla iPad så jag får väl ge mig. Tack för ordbajsningen. Tack och hej leverpastej!

Sitter just nu och bloggar via familjens julklapp. En iPad köpte vi till hela familjen i julklapp, de kommer ju vara dottern som använder den mest men vi ska kunna säga nej och ha den själv därav sa vi att de är till hela familjen. Dottern fick otroligt mycket julklappar i år. Lätt att skämma bort henne och detta är sista året som hon är "ensam" om julen. Nästa år är de både roligare att handla till Knodden då han är över 1 år och där finns lilla kusinen Tarzan med. :) nej nu går jag se till så mina barn somnar. Sent och jag behöver lite egentlig med. Ha en skön kväll. Kram

Idag är ingen vanlig dag för de är min mammas födelsedag hurra hurra hurra.
 
 
Min mamma är helt underbar. Älskar henne otroligt mycket!
 
Ja veckan är fullspäckad eller nej egentligen inte men loppan är bara på dagis 2 dagar till och sen hinner man inte för mycket inför julafton med henne hemma ju. Hennes pappa får köra iväg och handla lite saker på Onsdag kväll hoppas jag och jag får försöka handla de jag kan här hemma på Torsdag fm efter Knoddens vaccinationer som han ska få.
 
I morgon kommer nämligen Tiniz & Virre hit på kaffe och ska kolla på Loppans gammal kläder, de båda väntar flickor så bättre de har första tjing på sakerna, de är ganska svårt att sälja barnkläder, jag trodde inte de men nästan ingen har nappat på de jag lagt ut på försäljning. 
 
Har varit ganska tyst på bloggen men inte haft så mycket vettig att blogga om och dottern varit hemma 1 vecka med mig då hon kräkte förra onsdagen, men ingen kräksjuka, de var något annat.
 
Sitter och väntar för de skulle komma en och kolla på lite kläder kl 12 men än har hon inte kommit och om en stund går jag till systern och lämnar Knodden för jag ska ner till en av mina största fasor (Tandläkaren). Lyckades ju bita av en bit av framtanden i fredags.
 
 
Sitter här och försöker intala mig att de inte är farligt. Jag har alltid haft problem med mina tänder och de gånger jag tvingats till tandläkaren som barn är sjukt många då jag slagt ut dem 5 gånger och detta är alltså 6:de gången jag får lagat utslagna tänder. Jag hade lös tandställning men som alla vet kan barn vara ganska råa i munnen så de slutade med att jag stampade söner den, fick ingen fast (som jag egentligen behövde) tandläkaren ansåg inte att mina tänder var i behov av det vilket resulterar i mer problem. 
Detta låter som jag har sjukt kassa tänder och de har jag väll inte, de är inte så jag skiter i att borsta tänderna men jag kunde varit bättre med tandtråd ex och ha en mindre tandborste till tänderna längst in. Jag införskaffar de efter varje besök men till slut glömmer jag det och borstar som vanligt bara.
 
Usch ja magontet blir bara värre och värre, inget kul alls!

Jag hade planerat att blogga nu ikväll och lägga in lite bilder men min dator är ur funktion just nu så får blogga från mobilen. Blid på mig tagen idag.

Knodden drömmer. Han gjorde mycket mer ljud ifrån sig än vad man hör här

Har upptäckt handen men ingen styr på den inte :)

 
Är med och firar att barnen ska få en kusin-,Lille Tarzan
 
 
 
Tillägnad till dig syrran!!
 
 
Ljusabottnar med vanijkräm & chokladpudding
 

God morgon från Knodden

 
Sambon har snackat om att han och Loppan skulle ta och resa någonstanns nu i vinter en V, men de lutar åt att hela familjen isåfall åker. Inget är bestämt eller bokat utan vi snackar fortfarande om de bara och kollar på olika alternativ. Egypten lockar mig väldigt men om vi åker hela familjen är de för sol och bad och då kommer vi stanna på området och inte bege oss ut på några längre utflykter.
 
 
Har precis pratat med Vaccinationskliniken och fått reda på vad man behöver för vaccin och vad de kostar. Finns 3 olika man kan ta och man ska även se över grundskydd. Detta gäller mig & Sambon men även Loppan måste vaccineras. Knodden är förliten då jag fortfrande ammar honom och  jag köper flaskvatten och kokar till honom om han behöver ersättning.
En av vaccinen måste man ta minst 1 månad innan för att de är två sprutor så sambon och jag få bestämma oss hur vi vill ha det.
Det är ju inte gratis att resa och jag kan inte bidra med så mycket precis så de är upp till sambon om han kan lösa det.
 
Vi får se.
Nu ska jag dricka kaffe och sätta mig i soffan med min bok en stund. Kram
 

En fyra åring bestämmer musiken på 30 års fest

Tårtan till min brors 30 års fest. Eller egentligen är de mer en kaka.
 
De är mjuk pepparkaka spacklad med vaniljsmörkräm och sedan dekorerad med SP.
 
 
 
 
Idag ska vi fira min bror som fyllt 30 i mitten på November.
 
Denna vecka har varit precis som de brukar, inte hänt något speciellt direkt. Gjort en tårta till min bror som jag ska ta med mig idag. Hoppas han blir nöjd. Där är lite skavanker på den men de är första gången jag gjort en sådan och därav valde jag ingen fyllning utan den är spacklad med smörkräm och sedan täckt med SP. Det var för att underlätta för mig då jag aldrig gjort en och ville inte behöva göra om en helt ny tårta om de skulle misslyckas utan valde en lättare variant som jag hade kunnat göra om vid behov, men den blev helt ok.
 
Då är de 1:dec idag och dottern har öppnat första paket i adventskalendern och de var ett nytt spel till hennes dator. Josefin på semester hete de och är massa småspel anpassade till hennes ålder typ. .
 
Vi såg första avsnittet av Mysteriet på Greveholm hon och jag tillsammans.
 
Hade bestämt att vi skulle börja på pepparkakshuset i morgon men får se hur de blir, har inte haft ork att göra pepparkaksdegen än. Den ska gärna stå en dag innan man använder den så får se om jag orkar göra en innan festen annars får vi vänta tills månd ev fredag och börja med det. Inte ens skissat på hur det ska se ut än.
 
Ha en bra dag. Bilder på tårtan kommer i morgon!