Det har varit väldigt tyst på bloggen hela dagen men har faktiskt knappt suttit vid datorn, den stängdes ner i går morsse och startades för 20 min sedan typ.
 
Idag har de varit Klädbytardag och jag spenderade mer än vad jag hade räknat med men fick en del kläder till barnen. Köpte mest strl 62-68 till Knodden och strl 104 till Loppan. Även några 110. Hittade en klänning som jag tänkte hon skulle ha till jul. Vill inte handla något till Knodden än tills dess för ingen aning om vilken strl han kommer ha till julen.
 
Min farbror, hans sambo & min kusin var här idag och hälsade på Knodden. Han fick jätte söta kläder och i den strl han har nu så slipper vänta för att kunna använda dem. Loppan fick oxå ett paket, Tack de var mycket fina båda sakerna.
 
 
Vi har haft problem med Loppan att få henne att varva ner och bli trött på kvällarna men i tre dagar nu har vi gått in och vi lagt oss sidan om henne, läst 1-2 böcker och efter släckt ner men stannat kvar hos henne, när hon väll blundar har de tagit 10 min sen har hon sovit. Innan kunde hon vaka vaken till 23 på kvällarna.
 
Lagom när jag skulle lägga mig i går vaknade Knodde och så var han vaken till och från tills kl 02.00 i natt. Jag han bara slumra till för att gå upp eller vakna och ta upp honom igen. Runt 02.00 tittade jag sist på kl sen blev jag väkt igen vid 06 tiden av först Knodden sen tog de 10 min sen vaknade Loppan med, nu är båda vakna. Knodden ligger och tittar i babygymmet och Loppan tittar på Disney Junior.
 
Min pappa & syster kom förbi en runda i går kväll.  Loppan hade spenderat em med sin moster och vi hade varit och tittat på soffa & utemöbler tills nästa sommar. Hittade utemöbler för under 1000 kr och de var nedsatta med runt 2000 kr så vi passade på. Nya möbler tills våren och sommaren nu :). Sambon ska hämta dem tidigast i morgon men kanske blir i veckan. Det är han som sköter det!
 
Ha en bra dag!
 
Efter man lämnat Loppan på dagis så tänkte jag vila en stund med just då vaknade Knodden, han fick lite mat och somnade sedan om så jag kunde även lägga mig och de gjorde jag. 2 timmar senare vaknade jag av att han vaknade. Jag låg hela fm i sängen, kl var nästan 12 när jag orkade ta mig upp.
Nu har jag hängt 1 maskin tvätt, matat Knodden, vikt, lagt in tvätt och ätit lite. Får se vem som hämtar Loppan idag. Tänkte fortsätta plocka undan här hemma.
Det har inte blivit något prommenad än idag men tar nog en runda med dottern sen ändå.
 
Ha en bra dag!
 
Fotografierna tagna den 28/9-12
Knodden 8 dagar gammal och Loppan 4 år & 54 dagar gammal.
(4 år, 1 månad & 23 dagar)
Då är man hemma igen efter ca 3 timmars promenad. Vi gick inte konstant i 3 timmar men jag var hemme ifrån i 3 timmar ungefär.
 
  • Vid lite över 11 möter jag T.T utanför vårt jobb. Gick in och hälsade på vår ena chef och sammordnare. T.T skulle friska sig för hon varit sjuk några dagar.
  • Efter det traskade vi hem till mina föräldrar och tog ett mat stopp för Knodden, han hade vaknat till på vägen och jag ville mata honom innan vi fortsatte.
  • Sedan gick vi vidare till klädinsamlings containerna (Kan ej stava till det) och slängde i 2 påsar med Loppans gammla kläder. De kan lika bra hamna där till bättre behövande än i soptunnan.
  • Netto var nästa stopp, där fanns inte för mycket roliga saker och T.T skulle till Ica med så väntade med att handla mat.
  • Ica införskaffade vi de vi behövde till maten, T.T och hennes sambo skulle äta Spagetti & köttfärsås och vi ska äta Chiliconcarne tänkte jag.
  • Hem en runda och hämta ståbrädan
  • Vidare till dagis & sedan hem.
Det var rundan som tog ca 3 timmar för mig att gå. Hemma hos mamma så ställde jag mig på vågen och minst - 6 kg är det nu. Har ju en del som ska bort men Knodden är ju bara 1 vecka gammal. Är osäker på hur mycket jag gick upp sammanlagt men på efterkontrollen kan jag ju se vad jag vägde dagen innan han kom.
 
 
Sambon och dottern är hos tandläkaren nu och jag ska ta en kopp kaffe. Väntar på Knodden ska vakna och få lite mat. Höres kanske mer ikväll. Kram
Har inte blivit några inlägg innan idag för jag har ärligt verken haft ork eller lust, men nu kommer ett!
 
Idag har de varit Knoddens första besök på BVC och Loppan har varit på sin 4-års kontroll. Allt gick bra och dottern är perfekt ;). Hon tyckte de var kul att få göra lite uppgifter och kolla synen, hon hittade även en kompis från dagis på öppna förskolan  så hon var där ute och lekte undertiden Knodden vägdes och vi pratade lite om ammning, förlossning mm.
 
Knodden!
 
Födelsevikt: 3400 g
4 dagar : 3360 g
6 dagar: 3595 g
( 235 g på 2 dagar, i denna takten blir han en liten knubbis sen.)
 
 
Min son växer så de knakar men han är ett litet matvrak så de är inte så konstigt.
 
Loppan!
 
Vikt 4 års kontroll: 16,9 kg
Längd: 103 cm
 
 
Knodden fick lite mer kläder idag av sin mormor & morfar, dottern fick en film så ska nog göra vid henne och krypa ner framför den om en stund.
 
Sambon kom hem med en napp.
 
Kan ni gissa vad min sambo jobbar med?
 
 
 
 
 
 
Vill tacka alla för de fina presenterna som Knodden fått!
 
Blommor!!
 
 
Kläder!! + Sängkläder!!
 
 
Dottern fick även present av F & hans familj och hon blev jätte glad. När hon fick den så sa hon Tack för att jag oxå får en present. Alla är till bebisen. (Kan inte vara lätt för henne :/)
 
 
 
 
 
 
 
Annonsen som fanns med i söndagens sydsvenska. Tack mormor!!! <3
Det klagades på mig att jag var så gnällig och negativ mm när jag väntade Knodden alltså för ungerfär en vecka sedan, men de finns de som är värre. Alla graviditeter är olika och jag tror att de som mår mindre bra påpekar detta väldigt ofta. Jag har stött på de som "klagat" på mig att jag var gnällig men som jag själv märker är minst lika gnällig som jag var. Tror inte man tänker på detta själv.
 
Idag har vi varit på sjukan med Knodden och gjort PKU testet och han sa inte ett ljud min lilla prins, men när de gällde att ligga på vågen var de inte lika lätt. Stackaren gallskrek de sekunderna de tog för vågan att registera och så fort han kom upp i min famn lugnade han sig igen. Jag kan gosa och snosa på honom hela dagen och jag älskar att vara nybliven mamma igen. Trots alla sena nätter och jobbiga dagar jag har framför mig.
 
 
De ringde från BVC idag och fick tid till på Onsdag, Loppan ska på fyra års kontroll den dagen så hela familjen får gå ner så skulle vi ta Knodden då med. Loppan vägrar sova som vanligt men Knodden sover sött nu. Jag tänkte leta upp en film och bara slappa en stund innan sängen kallar på mig. Borde lagt mig redan nu men vill se film.
 
 
Oscar verkar ha villat iväg, han kommer nog hem i kväll eller i natt. Ni får ha en bra kväll. Kram
 
 
 
Igår somnade jag och Knodden runt 22.30 eller något och vi sov fram tills runt 01.00 i natt när han vaknade och ville ha met, men sen blev det segare. Han ville inte alls bara somna om utan de var 2 blöjbyte, lite mer mat och lite gnäll med. Ta inte detta som om jag är negativ för de är jag inte, jag är inte ett dugg irreterad eller tycker det är jobbigt utan de är bara att jag berättar om min natt. Efter en 3 timmar somnade han till och då var de dotterns tur att vakna. Hon ville sova hos oss så fick henne i sängen med och så skulle hon ha dricka och klydda lite innan hon kom till ro och somnade. Hon fick sova sidan om sin pappa för Knodden sov sidan om mig och det är hon inte riktigt van vid, men de gick bra.
 
Dottern & sambon kommer vara mer tillsammans nu när Knodden är liten. Hon är så van vid att jag gör allt för henne och nu är där en liten en som kräver min uppmärksamhet mer. Hon är inte ett dugg elak mot honom utan stolt och vill gärna vara med, men det kan bli lite för mycket på honom helatiden och så känner jag mig väldigt dum när jag får säga till henne. Hon menar ju inget illa alls. Vill inte att hon ska känna sig bort puttad. De tar nog ett tag för oss alla att vänja oss vid att vi är fyra nu.
 
Idag ska vi på återbesök och Knodden ska göra hörseltest och Pku.testet eller vad de heter. Nu ska jag äta lite innan de blir en runda ner i byn och handla lite. Kram
 
 
Påbörjade ju en tårta precis innan jag åkte in till förlossningen och idag gjorde jag färdigt den. Motivationen var väll si sådär och de syns på resultatet men kunde ju inte bara kasta den. Datumen är Knoddens födelsedag!
 
 
Känner mig ganska trött men de släpper under dagen. Knodden sov gott fram tills 3-4 någon gång och sen känndes det som om han vägrade somna om. Han åt och åt och åt men blev inte riktigt nöjd. Rappade, bytte på honom mm men efter många om och men somnade han om igen vid 6-7 tiden och jag blev väckt av loppan 08.00.
 
Nu sitter man här. Loppan sitter och tittar på sin lilebror när han sover, sambon surfar på nätet och jag bloggar. Idag tror jag mina föräldrar skulle komma i kväll när mamma slutat jobba men på dagen har jag inget vidare planerat. Jo ska ner till CG en runda och tänkte ta T.T med mig. :).
 
Ni som fött vaginalt, hur länge har man "sammandragningar" i livmodern nu efter och finns de något man kan ta som lindrar dem? Man ska ju kontakta sjukvården om man får problem som feber, mycket blödningar från underlivet, illa luktande flytningar mm men det som kommer från mig nu är blodblandad vätska typ och de är normalt men kommer ni ihåg hur länge de varade, de är säkert olika på en ett ungefär.
 
I morgon ska vi tillbaka för PKU testet eller vad de heter och loppan ska få leka med F en stund på eftermiddagen. Nej nu ska jag passa på att duscha, ha en bra dag Kram!
Då har man varit hemma i 2 dagar nu.
Idag fick vi besök av J och henns son sedan efter kom min fina T.T och hälsade på sitt blivande fadderbarn.
Loppan är jätte glad över lillebror men har inte riktigt snabbat upp att man inte ska göra volter eller hoppa omkring runt honom om man nu skulle trilla så kan de gå illa. Hon menar inget illa utan de är inte lätt när man är van att vara helt ensam och nu är där en lite baby med. Hon är väldigt upprymd över att vara syster och vill vara med helatiden.
 
Har inte gjort någor speciellt idag, bara varit hemma och fick lite besök på kvällen. Dagen har vi bara varit och de märks på dottern att hon inte fått göra av med någon energi direkt för hon är överallt och ingenstanns och driver sin mamma till vansinne fast hon inte menar att göra det.
 
Nu har hon deckat i soffan och Knodden sover i sin spjälsäng. Han vaknar nog om en stund för lite mat igen mitt lilla matvrak.
 
Ha en bra kväll. Kram
 
Prinsessan & Prinsen, visst är de lika!
 
 
Blev skickad till specialist mödravården och efter många om och men och upprepningar att jag hade ont dagligen och att de är intensiva sammandragningar som inte ger något så fick jag till svar, Jag ska höra med förlossningen men säker på att där är fullt. Hon försvann 10 min och åtekommer med beskedet att där är fullt hela veckan så blir ingen ingånsättning i nuläget och de vill helst inte göra det trots att jag mår pysikist dålig av att ha ont. Jag fick smärtstillande och avslappnande piller som jag ska ta och förhoppningsvis ska jag ha mindre ont och kunna sova lite på nätterna. Jag skulle vila på förmiddagarna när dottern var på dagis om jag nu inte kunde sova på nätterna och sedan ska jag komma åter på Tisdag nästa vecka för en ny bedömning om hur man ska göra. Då om knodden inte vill titta ut av sig själv innan så är jag 40+4 alltså 4 dagar över tiden :/. Inte ett dugg imponerad av detta och pysiskt hjälpte de mig inte alls. Jag kan bara hoppas att de vill starta av sig själv i helgen eller helst idag. Jag har ju som sagt ont och tryck neråt när jag sitter men när jag ligger försvinner sammandragningarna oftast men smärtan finns kvar, man kan inte föda barn utan sammandragningar så. Jag vet ärligt inte vad mer jag kan göra, jag har försökt få hjälp men i nuläget är de bara att gilla läget.
Tårarna kommer i detta läget när jag skiver detta.
 
 
 
 
 
 
Nyss hemkommen från min BM och de blev ett samtal till specialits mödravården i Lund. Ska in där idag för att täffa en läkare och se vad han/hon säger. Min BM kunde inte lova något men hon hoppas på att jag går nöjd där ifrån. Ska äta lite fort sen kommer svärmor och hämtar mig och kör mig till Lund. Sambon kör direkt från jobbet in. Känner jag behöver nog honom där inne för jag kommer bli ett metalt vrak av att sitta där och förklara vad som gör att jag mår dåligt.
 
 
Håller tummarna för att min BM kan hjälpa mig idag att få en tid till läkare. Jag vet inte hur länge jag orkar. Effekten från hinnsvepningen = 0 tror jag. Haft mer "mestsmärtor" och bak i ryggen men inte mycket mer än så.
Dock har jag haft flera tillfälle i natt jag vaknat i vad jag trott var sammandragningar men magen har ej blivit hård utan mer som en kramp i nedre delen av magen. Jag fattar inget och för varje dag som går känner jag mig mer och mer nedstämd.
 
Dottern vill åka med sambon till dagis idag igen och varför skulle hon inte, jag betalar en 100% plats till henne så blir bara så irreterad när de tittar konstigt på en när hon kommer tidigt. Igår när jag hämtade henne så sa en av fröknarna. Jag trodde inte du var hemma, de menade säkert inget illa men jag tog det som om varför var din dotter på dagis så tidigt om du ändå är hemma.
 
Har precis intagit alvedon och se om värken i magen släpper. Utan sammandragningar så är de värdelöst. Gogglade runder på konisering och gravid/Förlossning de jag läste skrämde mig lite, ska höra med min BM idag om hon vet något om det.
Dock har jag glömt vilken tid jag ska vara där och skrivit så slarvigt i kalendern att jag inte vet om där ska stå 11.00-11.30 eller 11-50 :/ Typiskt mig så får ringa sen och kolla när jag ska vara där.
 
 
Hoppas ni får en bra dag så höres vi efter jag varit hos min BM med en liten uppdatering om vad hon sa.
 
 
 
 
Jag vet vi går inte samma håll som mamma. Måste gå högt upp på kullen!
 
 
 
 
 
Då blev de 3 timmar sömn i natt. Jag kommer inte till ro. Inte haft speciellt ont så de är inte de som gjort det iheller. Jag bara inte kunde somn om. :/.
 
Dottern ska äta frukost på dagis idag så hon åker med sambon påväg till jobbet så blir nog sängen en runda sen för att iallafall vila om jag nu inte kan somna.
 
Det är många som gissat på att knodden ska komma idag, men återstår att se. Kommer den inte idag eller i natt är de BM i morgon för att prata om hur vi ska göra framöver ev ska hon ringa speciallist mödravården som jag skrev igår. Jag hoppas att jag inte ska behöva vänta tills 42+0 innan de gör något åt det. Det går jag inte med på.
 
Jag känner mig så sjukt desperat och sitter verkligen och känner efter som de känns annorlunda, om de gör ondare mm nästa helatiden i hopp om att de ska starta. Och har ni inget mer att säga än hur tråkig, gnällig och negativ jag är behöver ni inte säga något alls.
 
I nuläget är mina inlägg, status uppdateringar mm väldig tråkiga men de släpper, jag behöver gnälla och jag är tacksam för er som orkar lyssna på mitt gnällande och drygande. Det betyder jätte mycket för mig att ni inte påpekar helatiden hur sur, tråkig och gnällig jag blivit som vissa andra gör. <3 <3 <3
 
 

Ligger här vaken. Har inte direkt ont men kan ej somna om, vaknade lite över två och är fortfarande vaken. Söker lite på sammandragningar för haft känningar i magen men inte att den blivit stenhård som den brukar så vet ej om de är sammandragningar eller ej? Hittat inte så mycket om det, flesta skrivet att magen blir sten hård. Ligger i soffan med loppan med mig, hon vaknade och ville sova där mamma sov, ligger i soffan för här är svalare och hoppas på att somna om igen så lägger i från mobilen nu. Natti igen,

Var hos min BM idag och pratade lite om mina sammandragningar och att jag mår pysikst dåligt av att vara gravid i nuläget. Det är inte meningen att man ska gråta över att man är gravid och inte orkar med så hon kontrollerade mig och redan där blev jag nedstämd igen. Inga förändringa på livmoderhalsen sedan sist, Fortfarande bara öppen 1 cm och förkortad ca 1 cm trots alla sammandragningar i en veckas tid. Hon gjorde en hinnsvepning på mig i hopp om att de ska hjälpa till att starta det men jag tvivlar, varför skulle något gå min väg?
 
Knodden är fixerad nu och jag har ökat 2 kg i vikt på 2 veckor (Tröst äter), magen har även blivit 2 cm större. Hjärtljuden är det samma som innan. Har inte fått riktigt ont innan när hon tryckt ner till men idag känndes det regält och de kan väll vara för att den ligger där nere nu i väntan på att livmodertappen ska bli redo. Vilken seg livmoder jag har.
 
Vad de sa till mig på förlossningen och även min BM sa idag att jag är ju koniserad pågrund utav alvarliga cellförändringar och detta kan påverka att livmodertappen inte öppnas riktigt. Den kan behöva hjälp i bland, men oftast när det sätter fart så går de fort. Jag hoppas verkligen att de inte gå för fort när de väll sätter fart om jag inte är inne på förlossningen redan.
 
Vi bestämde att jag ska komma åter på Onsdag och har de inte hänt något innan dess så ska hon ringa speciallist mödravården och prata med dem om hur jag mår mm. Kommer troligen få en tid till en läkare där inne då och lägga upp en plan på hur man ska gå tillväga. De vill ju inte sätta igång en förtidigt egetligen så det är bara att avvakta i nuläget. Nästa steg är ny tid hos BM på onsdag.
 
Dottern ska hämtas om lite mer än en timme och jag tänkte vila en stund för att se om dessa sammandragningarna jag har nu vill släppa. När jag cyklade innan tryckte de på rätt regält men de gör de inte nu, nu är de bara jobbigt och drygt för ryggen igen. Sträcker jag på ryggen mig trycker de neråt men de är inte så konstigt är i sittande ställning ju.  
 
Tycker det är fruktansvärt jobbigt att inte kunna planera riktigt eftersom man inte vet om de ska ta fart eller ej. :/. Drygt för sambon med!
 Dottern satte en barbieklänning på huvudet igår som en mössa och sprang omkring med.
 
 
 
Knodden rör sig så mycket där inne att den skapar luft i hela magen. Undra vad den sysslar med egentligen, hela magen blir missbildad när de trycker ifrån.
 
I morgon ska man till BM. Tänkte höra mig för lite om hon har tips mm på hur man ska få igång allt. Risken är ju att man måste vänta tills man gått över 2 veckor innan de gör något. Sammandragningarna idag håller fortfarnde i sig men lugnat ner sig från när det var som värst innan idag och de högg till regält i underlivet. Nu är de som innan, kommer när jag aktiverar mig för att avta när jag varvar ner eller lägger mig. Tur man inte ringde in, inte lönt längre att ringa in. De är samma sak helatiden ju och jag är rädd för att födda påvägen in eller något för att jag inte ska märka skillnaden på förvärkarna och värkarna, Förhoppningsvis gör jag det.
 
Sambon har i stortsätt spelat hela dagen sitt jädran spel och jag har inte gjort något vidare vettigt iheller. Tänkte mysa ner mig i soffan och ev titta på en film om någon timme eller så. Ner och handla något gott men vet inte vad. förslag kanske?
 
Dottern har stökat upp på rummet igen och har en känsla av att hon kommer vara extra dryg ikväll för nu har vi inte gjort något speciellt alls idag så hon har inte gjort av med någon energi direkt.
Vi kanske höres senare. Ha en skön kväll!!
 
 
Det är nästan lättare att skriva när jag INTE har sammandragningar/förvärkar eller så skiter man i och skriva något om det överhuvudtaget för det måste börja bli drygt nu. Tror alla har fattat att jag har den massa förvärkar som inte leder någonstanns nu. Är så trött på att de förvinner när jag lägger mig för att återkomma i samma sek som jag reser mig upp . Jag vet jag ligger i sängen och glor den sista tiden nu :/. Fungerar ju inte riktigt så.
 
Sitter och funderar på vad man ska hitta på med idag. Min morbror ringer i Fredags tror jag de var och sa att vi kunde hämta frysen från och med idag så de blir väll en runda in till Malmö i veckan och hämta den, de betyder att lilla skrubben ska göras vid.
 
Hejjar på J att hennes baby kommer nu snart, hon har BF idag och jag kommer bli så avis när deras tittar ut. Synd att man inte umgås något privat, vi snackar lite på facebook och hennes mamma bor på vår gård men vi umgås inte och de är ju lite synd nu när vi ska ha bebisar i samma ålder.
 
T var på ultraljud i Fredag och allt såg bar ut men de fick inte veta könet. En liten knodd till som inte ville visa det men tror de kommer göra extra ultraljud så kanske inte behöver vänta så jätte länge tills innan man får veta det. Det viktigaste är ju att allt var bra med den lille.
 
Dottern hade kaos på rummet i går morsse, så här fint hade hon gjort det!
 


 
 
Ja då har man troligen förvärkar igen. Började känna av de runt 18 tiden och de håller fortfarande i sig. La mig en stund för att slappna av men kan inte de riktigt. Sambon och loppan har lagt sig i soffan och ska titta på en film så jag smiter nog snart in i badkaret och ser om de går över med lite värme på magen. De har ifos inte gjort de innan men det har ju oxå varit märkliga förvärkar sedan i söndags med som avstannat nästan direkt när jag la mig, Ibland spänns magen mega mycket och ibland är de som om de börjar men avtar innan den kommer ordentligt. Haft besök i kväll så inte vilat något alls mer än 15 min för en stund sedan men får se om de avtar nu. Det tror jag, ingen större skillnad på dessa och de jag känt innan så.
 
 
Idag har min morgon bestått av att tårar. Jag gråter för allt idag. Jag gråter för att: Det är tungt, jag blir varm för allt, jag har inga kläder som passar, legginsen kliar, magen kliar, Töjan åker upp, jag snubblar på saker, Loppan vägrar städa sitt rum trots kaos där inne. Sambon förvinner in i sin egen värld med hörlurar på sig, jag får städa idag trots jag gör de flera gånger i veckan, jag hör orden har du gjort det, varför inte mm, jag känner mig ensam, det gör ont när Knodden vrider och vänder sig, jag vaknar 3-4 gånger per natt, att Knodden inte vill titta ut till oss. Jag gråter för att jag är så TRÖTT!
 
Trött på att vara stor, klumpig och gravid! Trött på att känna att jag är ensam, Trött på att inte bli lyssnad på.
Trött på att vara gnällig, Trött på att alla dagar ser likadana ut, Trött på att bara vara.
2012 kommer på tv om ca 10 min så jag ska ta mitt te som står och drar sig, mitt täcker och krypa ner i soffan för att se den. Har sett den innan men här händer inte för mycket hemma. Sambon spelar och dricker öl så här blir inga barn födda i natt haha, de tror jag inte i heller och skulle jag få riktiga värkar så får jag väll ringa min syster, pappa eller bror som kan köra oss in. Sålänge han är städad så kan man ju dricka lite öl. Ha en bra kväll..Kram
 
 

 

De nya golven är på plats!

Väggarna målade

 

 De färdiga rummet. Blev nöjd & ja hon älskar rosa och Hallo Kitty!

 

 

 

 

Idag gäller det, idag ska min fina vän T.T på ultraljud och jag hoppas att man kan se babyns kön. Det skulle vara så kul, min syster var på ultraljud för hjärtgransking igår och de kunde fortfarande inte se könet så vi får snällt vänta till Januari för att veta om om Loppan & Knodden får en flickkusin eller en pojkkusin. Jag är fortfarande kluven när de gäller systern och vad jag tycker är rätt & inte rätt, men de är hennes liv och jag stöttar henne med hennes beslut som hon tagit. Sen att man kan störa sig på vissa saker de gör väll alla syskon? Hjärtgranskingen gick bra och babyn mår bra där inne.
 
Snart är min första kopp te klart och Loppan ska titta på Dr McStuffins nu innan frukost och dagis. Hon tycker verkligen om den serien, undra om man kan köpa den någonstanns?
 
Om 1 vecka är de BF idag och om 1 vecka ska Loppan fotograferas på dagis det ska ju typiskt vara samma dag som BF men vad är oddsen att Knodden ska komma just den dagen? Skulle jag vara inne just då så får väll barnvakten se till så hon är fint klädd den dagen :).
 
 
 
 
Sitter här nu och skriver ett sista inlägg ikväll. Läste en blogg innan som jag störde mig på men fördjupar mig inte mer i det utan bara släpper det istället. Har försökt somna men ligger bara och vrider och vänder mig i sängen och kommer inte till ro så därför sitter jag här nu.
Klådan har kommit åter så funderar på att duscha och sedan lägga mig i soffan istället med dörren öppen till uterummet. De är ju stängt ut så ingen kommer in här miss i nassen.
 
Äntligen har vi fått i ordning på rummen och bilder på dem kommer i morgon, de är så skönt att de är gjort. Ska vi ha fixat mer här hemma nu kommer vi få bekosta det själv som de ser ut nu, men om vi ska bo här i en 5-6 år tills så kan de ju vara värt det, men ska ju trivas i sitt hem med. Alla tapeter mm är gammla men vi fick bara vigjort två rum så får se. Kan ju alltid höra med våra nya hyresvärdar sen om man kan få något mer rum, men de får vi se sen. Sovrumen är klara och skönt är det.
 
Funderar på om man ska sätta igång någon film sen man har sätt flera gånger, alltid lättare att somna då. Sambon har somnat, dottern med så här sitter man i sin ensamhet och kan ej somna.  Nu blir de nog en dusch iallafall så klådan slutar, de till och med kliar i pannan på mig.
 
Kram
 
Obs! Lämna gärna ett spår här inne när ni ändå är inne och läser. Fått 1 kommentar på 2 dagar typ. :/


Jag reste mig upp från bänken i kyrkan och gick sakta mot dig, jag grät och bad en tyst bön, hörde du mig?

Din kista den var vit och så vacker som i en saga, redan där började mitt hjärta flagna.

Bit för bit försvinner varje dag, hjärtat kommer vara borta om ett litet tag.

Lilla ängel var är du, jag saknar dig så mycket nu.

 

Skriven av: Rebecka Angelin

 

 

Haft nya förvärkar sedan 10.15 och de sjuka med dessa är att när jag la mig för första gången vid 15 tiden så bara avtog dem, för att komma så fort jag reste mig upp igen. hmm, Innan har de fortsatt även om jag la mig men dessa bara försvann. Inte riktigt den utvecklingen man vill ha och just nu är jag lite psykiskt ostabil för jag blir så ledsen att de inte bara kan sätta igång.
 
Nu när jag reste mig från sängen för att gå in till datorn kända jag ingets speciellt men nu känner jag lite tryck och får ont i ryggen direkt. Lägger jag mig avtar de igen. Vad är de för mening med detta? Ibland trycker de på och ibland känner jag i stortsätt inget. Varför?

En ensam liten tår där kom från mitt öga, så blank och så fin som en kristall.
När den ran längst kinden var den så kall.
 
Den trillade sakta ner över kinden och ran längst hakan.
Den trillade ner och träffade mitt lakan.
 
Den sjönk in i mitt lakan och försvann, bara en blött fläk kvar.
Tårar är allt jag har.
 
Skriven av: Rebecka Angelin
Jag var sten säker på att idag är jag lika långt gången som med loppan men de är i morgon. Jag tänkte bara att hon är 8 dagar för tidig och det är idag men glömde ju att räkna med den dagen hon skulle födas och då blev de i morgon. Så om knodden följer samma möster så kommde den nu i dagarna. Hoppas Hoppas Hoppas.
 
Nu ska jag dricka mitt hallonbladste som jag fick tag i igår. Vår kära granne körde mig till Borgeby så jag kunde köpa det. 1000 tack! :). Smakar inte vidare gott direkt. På förpackningen stod det, sammandragande och stimulerar livmodern. Många dricker de inte för att sätta ingång sig själv utan för att de tydligen har mer effekt på själva förlossningen, smidigare förlossning och mindre blödning efter. Men ofta börjar de dricka det runt v 35 och skulle man få sammandragningar av det så ska man vänta någon vecka till. Jag är ju sent på de om man säger så. Upp till 4 koppar om dagen kunde man dricka. Jag har bara druckigt en sammanlagt och de var igår när jag köpt det, skulle göra det i gårkväll men kände mig konstigt, kände mig illamående och ont i mellangärdet så struntade i det men nu ska jag dricka det.
 
Rummen blev klara redan igår och vårt sovrum är i stortsätt klart, de ska upp saker på väggarna som sambon får fixa och under dagen ska jag pyssla med loppans rum, småsaker och de jag kan bära. Kommer bilder när allt är klart.
 
Efter dagis idag blir de biblioteket, har lovat dottern i flera dagar men inte blivit av så idag cyklar vi dit efter dagis.
Hörs mer sen! Kram
Sitter och kollar runder på olika tips om att få igång förlossningen. Många snackar ju om Ricinolja men hittade precis ett forum om att de är skadligt mm? Jag har ingen aning och vill inte testa något som kan vara skadligt.
 
Alla sidor har rekomenderat sex men man kan inte ha sex ensam och kanske inte så kul att tvinga sig på sin sambo som höggravid. Jag hade inte velat ha sex med mig i nuläget. Jag hade kunnat göra de för att starta förlossningen men min sambo måste vara villig med.
 
Läste även att hallonblads te kunde hjälpa med men hälsokost här i s-torp har inga. Kan ju alltid beställa de men vill ha de nu. Någon som vet vart man kan köpa det?
 
 
Promader eller cykla har ju inte fungerat iallfall. Tror jag gick 100 varv i rummen igår och 1 timme ute med förvärkar men inte fasiken blev de riktigta värkar av det. Går & cyklar dagligen trots mina förväkar men inte blivit något av det. Har städat hela lgh mm men inget händer.
 
Har ni några tips?
 
 
 
 
Loppan vaknade för en stund sedan och sa
Loppan: mamma mamma, jag hade en sådan konstig dröm
Jag: Jasså? hade du en konstig dröm?
Loppan: Ja hör du inte?
(Målaren slippa i rummet sidan om)
 
Inte lätt att vakna till de, hon trodde hon drömde fortfarande. Lilla Loppan!
 
Natten har varit som vanligt vaknat 3 gånger och varjegång jag rest mig upp har magen spänt sig men förvinner när jag lägger mig igen. Nu på morgonen har jag haft mycket spänningar men de är mycket foster rörelser som gör det. Den rullar runder och bökar där inne nu och de bidrar till tryck och ont.
 
Som sagt tror jag slemproppen gick igår (Ej blodig) och jag skev på liberos forum om det och 2 st har svarat att dem kan återbildas, hur kul är det. Tror man att man är på rätt väg och får man sådana svar.
 
Loppan gick precis ut till målaren och sa till henne att hon kunde inte titta på disney channel när hon väsnades så.
4 timmar med nya förvärkar, då de avtar nu och jag känner mollande värk igen så var de bara förvärkar denna gången med. Dock tror jag att slemproppen gick innan idag och de är ju ett steg åt rätt riktning i allafall. Vart ute och gått för att se om de kunde utvecklas till något men icke. Kvittar nog vad man gör om man rör sig eller ej. Förvärkar som förvärkar.
 
De gör mig på riktigt dåligt humör i allafall. Ha en bra kväll & jag ska ligga och sura över att inget händer en stund innan jag ska lägga mig. Varje gång dessa värkar startar hoppas jag att de är mer och lika besviken blir jag när de börjar avta.
 
VÄRDELÖST!
 

 
Man hör inte så mycket av honom och stod en bit ifrån men här är ett litet videoklipp på vänners son när han är uppe på scenen och ska sjunga blinka lilla stjärna.
 
 
 
Lite bilder kommer här. Har en video med men måste höra med mamman & pappan till killen som är med på scenen om de är lugnt att jag lägga upp den på nätet så återkommer med videon i såfall. Bilderna hoppas jag är ok att jag lägger ut och vill ni som är med på dem att jag ska ta bort dem gör jag det. Kram
 

Sambon lämnade dottern idag, det ville hon gärna och inga problem att få upp henne när hon väl börjat vakna och man sa att hon skulle åka med pappa till jobbet. Jag sitter här och målaren har precis anlänt med sakerna och ska påbörja rummen idag.
 


Dessa bilderna är med de nya golven . Uppdaterar ikväll om hur de blir steg för steg. (Om jag kommer ihåg det då)
 
Natten har varit ganska lugn i magen, är lite skrämmande att de bara avtagit sådär. Från att ha intesiva förvärkar Ons,Fred & Sönd till absolut knappt några nu. Lite ömmande, hugg, svidande och känns svullet ner till men inga riktiga förvärkar. Ganska lugnt faktiskt.
 
Fick några gissningar på när knodden ska titta ut och de flesta har satt nästa vecka. Datum som jag fick var 12,14,16 och 30. Kul när ni gisssar.
Nu ska jag och dottern krypa ner framför en film. Jag är ruggit trött idag. Tror natten tog ut mig helt men inte kännt av några sammandragningar direkt under hela dagen. Inte varit lugnt iheller har ju andra kramper som ömmande mage, tryck ner mm men inga sammandragningar. Vet ej om jag ska skratta eller gråta åt detta. Nu ska jag sluta tjata om det i allafall för tillfället tills jag måste gnälla av mig nästa gång.
Sambon ska lämna dottern på dagis i morgon så jag slipper stressa mm för målaren ska komma och så kan de vara skönt att slippa de momentet ibland. Hon kommer ju vara hemma med mig så mycket ändå sen så.
Ställer samma fråga som jag ställde i går tror jag de var med.
När? Vikt? Kön? Vad tror ni, när kommer den, vikten & könet på knodden. Skulle vara kul om lite fler än 1 svarade på detta. Gärna här inne med och inte på facebook. Kram
Fick trösta mig själv genom att cykla och handla lite kläder till loppan & knodden. Hittade 2 par byxor till henne och 1 tröja. Knodden fick 2 bodysar och 1 par byxor.
 
Idag har jag knappt känt något. Lite tryck, hugg och ömnade som vanligt men i princip inga sammandragningar alls. Det var lite när vi bar ut sakerna från sovrummen som jag kände lite men de gick över lika fort igen. Både skönt och inte. Vill att de ska starta men vill inte ha ont i onödan som jag haft hittils.
 
Idag blir de nog mest att vara hemma ev ut och gå en rund sen för jag vägrar bara sitta och glo för att jag inte ska ha ont. Inte alls säkert att jag får några sammandragningar alls.
 
Jaja nu ska jag äta lite havreflarn med choklad tänkte jag. Kram
 
Hur är det möjligt att ha sammandragningar i ca 7 timmar och tycka de gör riktigt ont och sedan har de inte hänt något. Kommer man in på ytterligare en kontroll för man haft så ont så är de exakt samma som i fredags. Vad händer, varför får jag så ont och inget händer? Det kommer ju sluta med att jag föder hemma om de inte behöver sätta ingång mig för jag inte vill öppnas. De ser inge medicinsk skäl till att starta de förtidigt så jag får snällt sitta här hemma och vänta på att det ska starta av sig själv som de inte verkar vilja göra. Ni kan inte förstå hur frustrerande detta är. Hur ont ska jag ha? när ska kroppen ge med sig och öppna sig? Jag har tydligen inte tillräkligt ont eller de varar inte tillräkligt länge för att vara förlossningsvärkar och efter undersöknigarna på livmodertappen så är jag inte redo, VARFÖR får jag så ont och så intensivt. De står att förvärkar inte gör så ont utan mer som mesnvärk, detta är inte menstvärk. Jag känner inte igen någon från första graviditeten så jag vet inte, jag tycker de är oehört jobbigt och igår blev de förmycket känslomässigt med, jag började alltså böla för att de inte startat. Jag vet inte vad jag ska göra!
Kl är närmre halv 12 nu så middag blir kanske bättre att säga. Varit uppe sedan kl 07 tiden men legat i sängen och varit allmänt seg fram till halv 9 i allafall, sen blev de lite undanplockning här hemma, frukost ätning & sambon har börjat skruva ner saker från väggarna i rummen de ska göra vid. Snart ska vi bo i vardagasrummet igen in 3 dagar men efter det är de klart, ska bara fråga S-hus om de ska fixa den läckande kranen och om man kan få ett nytt badkar, sa till henne när hon besiktade lgh men inte hört något mer så får ringa eller maila dem om det, de är ju inga akuta saker direkt men störigt ändå.
 
Sitter här med halsbränna nu, får väll knapra på en tabl så de förvinner. Knappt haft några sammandragningar än idag iheller en 5-6 st kanske, men de varar inte så länge och kommer då och då. Får aktivera mig mer så kanske de sätter igång snart. Sambon tror att knodden kommer på Tisdag, hmmm varför just Tisdag vet jag inte, frågar men dottern säger hon några veckor. Det hoppas jag inte. Jag själv tror jag kommer gå över tiden, men de återstår att se. Vad tror ni? När kommer knodden tro, vikt och längd?
Är ruggit trött ikväll, blir nog sängen om en stund. Sammandragningarna har avtagit igen och knappt känt några under kvällen, vilket är skönt samtidigt som de inte är det. De är skönt att slippa ha ont men vill mest av allt att de ska sätta igång ordentligt.
 
Har varit och ätit på mammas jobb idag, orkade inte laga mat och alltid gott med mammas mat. Jag åt snitzel yummy.
 
Som sagt ikväll blir de nog sängen redan runt 10 tiden för är helt slut i rutan. Får se vad som händer i morgon men de skulle tydligen vara något för barn här i Staffanstorp i morgon vid 12 tiden så tror vi ska dit med dottern. Ha en fortsatt underbart skön Lördag. Kram

Ny ligger man och klockar igen. Har ju ingen koll på sammandragningarna när jag är uppe och rör mig och de är inte vidare regelbundna då. Det bross på vad jag gör om jag anstränger mig mm. Men de är fortfarande mindre smärtsamma så det är bara att fortsätta som vanligt tills de blir värre. Det märks att kroppen jobbar för blir varm och rastlös och det blir jag när jag har det jobbigt. Hatar att bara ligga och vänta på det jobbig att komma. Ja ja, känns som om det kommer bli ännu mer klagande nu på dessa sammandragningarna. Dottern är med farmor fortfarande tror jag. Sambon spelar match och jag bara är.

Vaknade kl 02.30 av att de tryckte i magen och nya sammandragningar hade startat. Nya och nya vet jag inte då jag varit inne på förlossningen i går kväll på kontroll för sammandragningar. Hade börjat öppna mig lite men absolut ingen aktiv förlossning och nu har jag legat här med sammandragningar i 2 timmar igen. Vaket tillstånd. Det är inte värre än i går kväll så det är bara att gilla läget tills det är över eller blir värre.

 
Skulle starta vattnet nu på morgonen för att skölja av en tallrik men de kom inget, inte sett någon information om att de skulle stänga av vattnet idag men sedan är det mycket möjligt att jag missat det, jag blir mer och mer förvirrad för varje dag som går.
Ett ex till på min förvirring är att jag glömde ta in kläderna som hängde på tork ute igår så nu är de inte torra längre :/. Ser ut som de regnat ganska bra i natt så de lär vara dyngsura nu. Dock kan jag skylla lite på sambon med för han kom hem sist igår och gick förbi dem men tog inte in dem iheller. Hade jag kommit ihåg och säga till honom hade han gjort det men nu sa jag inget så tror han gick raka vägen förbi och reagerade inte ens på dem.
 
Idag lutar planerna åt lekplats & lite fika där med T.T på fm, sen blir de hem och se om vattnet kommit igång så man kan få undan lite disk och vänta in L & hennes familj. Dottern slog precis upp ögonen och frågade om hennes pojkar skulle komma idag, undra om dottern kommer ihåg dem eller ej. Vi höres mer senare. Kram
 
 
 
Det hade tyvär råkat bli lite missförstånd idag så mina planer sprack. Dock hade jag meddelat dagis att jag skulle hämta dottern tidigare så de fick jag göra. Vi cyklade hem, tog på oss lite varmare kläder och cyklade vidare till lekplats där vi var i ca 2 timmar innan vi cyklade hem och lagade mat. Idag blev det pasta & köttfärsås. Dottern ligger nu i soffan och tittar på Special agent Oso.
 
Har även bakat lite, ska testa göra en mousse tårta tills i morgon då L & hennes familj ska komma istället. De var de som skulle kommit idag men det blev inte så.
På fm ska jag och dottern med T.T till en lekplats, fika där lite sen efter lunch blir de hem och så kommer L & hennes familj. Sambon brukar sluta tidigare på Fredagar så tänkte vi skulle äta mousse tårtan när han kommer hem. Hoppas den blir bra nu, de är ett expriment.
 
Lite bilder från lekplatserna vi var på idag.
 
Dagen började med dagis och sedan ringde jag stiftelsen och "tjatade" på dem om väggarna, det tog ca 2 timmar sen ringde målaren upp och på Tisdag kommer hon och påbörjar väggarna, de skulle ta ca 3 dagar. Detta har jag redan bloggat om igår men kommer ett nu med.
Efter det cyklade jag till CG för att se om jag kunde hitta flisfiltar men de fanns inga och sen letade jag efter Tygmarknaden med min syster på Tirupsvägen men hittade inte den. Efter det cyklade jag hem och väntade på T.T (Tror bara hon själv vet vad T.T står för). Hon hade med sig 2 helt underbart goda och fina bakelser.
 
Snackade tills dottern skulle hämtas och även en stund efter det. Ringde sambon vid 17.15 och frågade om han var på G hem för maten var klar och strax där efter fick jag sammandragning som inte riktigt ville släppa sen kom det ca vart 5 min i 2 timmar och varade ca 1 min varje gång. Ringde in till förlossningen för kände mig osäker på om jag skulle avvakta eller ej då de inte trycker på varje gång och dotterns förlossning gick så fort och det började inte trycka på neråt med henne förrens krystvärkarna kom så känner mig så osäker. Svaret jag fick var att jag skulle ta 2 panodil och gå och lägga mig, försöka sova sen återstår det och se om de skulle bli värre och jag skulle komma in, kände mig inte vidare mindre orolig efter de samtalet men de avtog efter nästan 3 timmar. Kvar hade jag bara en mollande värk och en väldigt svag rygg efter sammandragningarna. Mollande höll på resten av kvällen men jag somnade, dock när jag vaknade 3 och 5 så kände jag fortfarande av det och det gör jag nu med, inga sammandragningar än idag och jag är helt ärlig osäker på hur länge jag ska vänta och hur ont det ska göra innan man åker in. Allas smärtgränser är olika och jag var stensäker på att jag skulle få åka hem igen är jag födde dottern men hon kom 56 min senare och jag kommer ej ihåg hur det kändes. Hur ont jag hade för sammandragningarna är riktigt riktigt jobbiga när de kommer, men de är mest att magen blir stenhård vilket resulterar i att ryggen böjs och jag blir helt matt och får ont i den med. Känner mig väldigt väldig osäker denna gången. Min BM säger att jag ska ringa in när jag känner de med ca 15 min mellanrum men när jag har fått sammandragningar så har de alltså varit 5 min i mellan bara, tänk om de bara smäller på och jag ligger här hemma och föder eller i bilen, livrädd för det.
 
Hon jag pratade med på förlossningen sa att de blir inga barn om man kan prata när man ha värkar, så svaga värkar har man inte om man ska föda. Men jag kunde både gå och prata när jag kom in till förlossningen och fick dottern, jag snackade på msn med mamma & L, jag pratade i telefon påvägen in med S tror även jag pratade med L i tele och innan jag åkte in snackade jag med J så de är ren skitsnack, det blev barn den gången. Denna kvinnan var lika otrevlig som hon jag pratade med när dottern skulle komma.
Hade varit bättre de sa att jag skulle komma in så de fick kontrollera så att de inte var något och sedan att jag fått åka hem igen, men nej jag skulle ta två panodil och försöka sova. Min oror minskar inte när de svarar en så och de kan bidra till att sammandragningarna fortsätter. Skit kan de inte bara starta ordentligt istället.
Fick idag höra att jag är väldigt väldigt gnällig, jag gnäller på allt och alla och inkl mig själv. Det stämmer nog, jag är väldigt gnällig och de är fel på de mesta i nuläget men so what? Jag har en anledning att gnälla, jag är trött, blir lätt irreterad, har ont (fast händer inte mer) och jag har absolut inget tålamod allt detta resulterar en mycket mycket gnällig människa som är medveten om det men kan inte göra något direkt åt det, jag hoppas att detta förvinner när knodden är ute. Så stå ut med mitt gnällande ett tag till ok. Nu ska jag gnälla igen!
 
Denna gången gnäller jag på att jag inte hittade butiken jag och syster var ute och letade efter. Var 100 på att jag sätt att det stod adress Tirupsvägen men inte fasiken hittade vi någon tygmarknad på Tirupsvägen. Sa till min syster att jag kommer garanterat hitta adressen igen när jag kommer hem (hittade ej den på mobilen när jag var där) och vad gör jag. Hittar adressen och vist stod de Tirupsvägen nr 9. Mycket mycket frustrerande. Tänkte ju jag skulle påbörja mitt projekt snarast, men de får ju vara så tills jag har fått tag i tyg.
 


Fick tag i målaren idag och på Tisdag kommer hon och påbörjar rummen så de betyder att dotterns rum ska tömmas igen på måndag och vi får ta ut de vi kan från vårt rum och sängstummarna får stå kvar mitt i rummet. Vi får sova på madrasserna på golvet och skulle hon inte tycka att vi kan ha dem där mitt i rumet så får jag försöka konka ut dem när hon kommit. 3 dagar tar det att få fixat rummen men sen är de gjort. Nu undrar jag var T.T tar vägen. Hon skulle vara här kl 12.10 sa hon hmmm!!!

Mådde jätte konstigt i går kväll. Det går knappt att beskriva vad det var som var fel. Men de var en väldig väldigt konstig känsla i kroppen och jag hade svårt att andas och det slutade med att jag grät mig till söms i soffan med dörren öppen så jag skulle få in lite mer luft i vardagsrummet. Det gjorde inte ont direkt utan mer att allt var så jobbigt. Det är inget kul alls att må så och det kommer vissa kvällar, jag kan inte alls förklara hur det känns så det är nog rätt frustrerande för min sambo.
 
Idag har jag känt av ganska mycket tryck ner till när jag gått. Det känns som om jag behöver kissa helatiden och det blir tungt i ryggen, men de gör inte direkt ont. Det är inga sammandragningar alls utan mer att det gör ont för att de blir så jobbigt. Ryggen orkar inte bära upp längre. Speciellt inte när jag väll får sammandragningar som händer lite då och då. Dock kvittar det hur mycket jag gnäller, Den kommer inte förrens den är redo ändå. Jag kan ha ont, gnälla mm men inte fasiken hjälper det.
 
Fick tag i Staffanstorpshus innan och de skulle ringa och kolla hur det ser ut med målningen mm. Jag fick inget nr fast jag bad om det utan hon skulle ringa och sedan höra av sig till mig igen, det har jag hört innan så. Ska cykla ner en runda till CG med idag tänkte jag, kanske bättre att göra det nu så är det gjort för jag kommer bli mega slö ju längre jag sitter här hemma och inte gör något vettigt alls. Ha en bra dag så höres vi säkert mer senare :).
Då säger jag god morgon mina vänner. Idag får vi se vad dagen bjuder på. Jag och dottern har ev nytt projekt på G men vi får se, kanske tagit mig lite vatten över huvudet men men skulle vara kul om man fixade det. Det är lite handarbete tänkte jag. Dottern kan ju inte göra för mycket men lite ska hon kunna göra ändå. Får kolla runder och se om jag hittar matrial till det, men det ska inte bli för dyrt iheller.
 
Snart dax att lämna dottern på dagis och sen ska jag damsuga här hemma tänkte jag. Det jag kan. Det är aldrig kul att städa när saker inte är på sin plats men vad ska man göra, jag kan inte trolla klart väggarna precis. Det får ju se märkligt ut ett tag framöver men det skulle vara så skönt om det blev klart snarast. Man ka ju tycka att om man båda ska ha nya golv och tak så kunde ju målarna & golvläggarna kommunicerat lite så man hade fått gjort allt efter varandra och sluppit släpa saker in och ut.
 
Nej du ska jag se till så dottern äter lite innan dagis. Ha en bra dag!! Kram
Fick in möblerna på dotterns rum & sängarna in i vårt men gardroberna får stå kvar där de står i nuläget. De ska ju måla och tapetsera sovrummen med men när vet jag inte så jag tänkte ringa Staffanstorpshus i morgon och höra om de vet när de kommer, vi kan ju inte ha gardroberna så som vi har de i nuläget hur länge som helst och sätta in dem för att ta ut dem när det är dax att måla är värdelöst det med. Dotterns möbler är inte så svåra att flytta direkt som våra är.
 
Sitter här och har klåda på hela kroppen, helt sjukt, jag duschar typ dagligen pågrund utav denna klådan, varje kväll duschar jag och glömmer så klart smörja in mig så jag kommer vara torrare än torrast. Jag längtar så efter en dusch just nu så denna förbaskade klåda på kroppen slutar men dottern vill inte somna som vanligt och går jag in i duschen när hon är vaken så har jag en dotter som är halv vägs i efter 5 min. Sambon är och tränar nu men även om han skulle vara hemma så hör inte han ett skit när han sitter med sina jädrans hörlurar på sig varje dag/kväll och spelar. Det är de eller tittar på tv typ han gör om kvällarna. Här finns ju inte så mycket annat att göra men ändå.
 
Vill bara att förlossningen ska sätta igång snart med, finns det något man kan göra för att påverka det något? Jag får ju sammandragningar när jag anstänger mig men de blir liksom inga riktiga värkar av det, de bli spänd mage 1-2 gånger sen går de över igen...Jag vill ha regelbundna och tyck neråt så att ungen kan komma ut NU:
Dagarna går så sjukt sakta. Jag har varit hemma så länga nu med och alla dagar ser likadana ut typ.
 
Mega tråkigt!
Vaknade i natt av att jag hade kramp i vaden men de var inte den vanliga krampen som går över när man masserar eller sträcker musklen utan den höll i sig, den försvann vid tillfället men så fort jag slutade så kom den tillbaka igen, det gjorde riktigt riktigt ont men till sist la den sig iallfall. Tur är väll det.
 
Dottern är på dagis nu och jag ska dricka en kopp kaffe. Sen blir de nog slänga sig i sängen och läsa en bit ur Hades för städa är ju inte vidare lönt. Det får göras när alla saker är på plats igen vilket jag hoppa att de är redan ikväll för det blir så unket när man bara är i 1 rum i 2 dagar.
 
Efter kl 18 ikväll ska vi hämta en byrå till dottern som jag ska köpa av en "arbetskamrat" eller min arbetskamrats syster är det egentligen. Vi alla har jobbat på samma jobb men systern och jag jobbar på samma avdelning. Funderara fortfarande på vart vi ska göra av den stora gardroben.
 
Sambon har fått för sig att han och dottern ska åka en vecka utomlands. Jag vill med utomlands men skulle inte missunna dem 1 vecka tillsammans bara de två och så har jag knodden den veckan ensam. Jag personligen hade inte vela åka helt ensam med ett av barnen. Tycker vi kan åka nästa år till våren hela familjen istället men de ligger på mellan 15.000-18.000 1 vecka för oss och sedan ska man ha fickpengar med. Vi får se men de är mycket pengar att spara ihop. Sambon kanske kommer hem en dag och säger att han bokat resa till han och dottern.
 
Detta blir sista inlägget för idag, har bloggat en hel del idag, brukar ligga på en 3 inlägg om dagen men detta är nog nr 6 tror jag. Har idag handlat lite begagnade saker och second hand.
Nytt för mig/ oss är:
 
1 par gardiner
2 baby leksaker
1 tunika/tjock tröja
1 par svarta byxor
& 1 body
 
I morgon ska vi åka och hämta en byrå till dotterns rum. Det ska bli så skönt att börja flytta tillbaka dottern saker i morgon och våra egna saker. Usch tycker inte alls om att ha så här trångt som vi har det nu och de blir så stökigt och skitigt fort. Man spenderar 5 timmar att städa för 2 dagar sedan och inte fasiken syns de nu.
 
Annat som hänt idag är att jag varit hos min BM. Knodden har sjunkigt längre ner men är fortfarande ruckbar (dock behöver den inte fixera sig). Hon var lite tveksam om den skulle stanna inne dessa 2 veckorna tills vi ses nästa gång. Man ska ju inte hoppas på för mycket för då blir man bara besviken men det är mycket mycket möjligt att den kommer tidigare och jag hoppas och håller alla tummar & tår på att den ska komma snart. Den är efterlängtat och jag vill slippa dessa extra kilon som jag lagt på mig eller på magen.
 
Sf mått = 35
H:ljud = 140
 
11 extra kg sedan inskrivningen. kanske 12-13 kg sammanlagt! Allt sitter på magen (lite i ansiktet)
När jag läser att en av mina bästa vänner inte mår bra blir jag ledsen, jag vill kunna hjälpa henne mer än jag kan. Jag vill kunna finnas där för henne och ge henne den stärkande kramen som hon kan behöva ibland, jag vill finnas där för henne, hos henne och med henne. Jag vill avlasta henne lite om jag bara kan, men de är inte alltid så lätt. Visst hade jag kunnat sätta mig på ett tåg och åka till henne, vara med henne några dagar men sen då. När saknaden blir förstor igen? Vid flera tillfälle har jag kollat på tåg upp och vid flera tillfälle har jag inte kunnat. Det mer runt omkring mig som kommer i första hand än mitt eget behov, mitt eget egoistiska behov av att vara med henne och få ta del av henne vardag. Jag har familj, en underbar dotter och en ny knodd på väg så i nuläget kan jag inte, de är alltid och då menar jag alltid något som hindrar mig från att ta de steget, det är inte de att jag inte vill för det vill jag, men de kommer en massa men helatiden, eller borde göra det istället. Jag kan känna mig genom rutten att jag inte tagit tag i det och åkt upp, men av någon konstig anledning sitter jag heldre här hemma och mår piss av att inte kunna vara delaktig som jag velat än att ta tag i det. Jag är ur dålig på att ringa eller höra av mig utanför facebook, nu vet jag om att hon läser min blogg då de kommer kommentarer då och då från henne. Jag vill kunna hjälpa dig, jag vill få dig att må bättre och jag vill kunna stötta dig, men jag vet inte hur, har inte ens kvar ditt nr för fick nollställa min mobil. Vi pratar på fejjan men jag känner mig mega dum ska du veta. Jag kan sitta och planera i mitt huvud, kolla på tåg eller vad de skulle kosta mm men kommer aldrig till de att verkligen ta ta i det.
Mitt liv har rullat på här hemma och dit där uppe, men jag kommer alltid alltid att finnas där för dig om du vill, jag kommer alltid svara när du ringer eller svara på dina sms så fort jag kan. Du är en mycket speciell person och jag älskar dig för det, du är du och sluta aldrig vara DU!!! 

Jag är helt otrolig. Jag har en fruktanvärd dödsånget och nu har jag hittat till en blogg om en tjej som har obotlig cancer och skriver till sin dotter, hon skriver som brev till sin dotter för att hon ska kunna läsa när hon blir äldre. Det är verkligen riktat till dottern för att dottern ska kunna förstå och kanske lära känna sin mamma via texten när hon inte kan få möjlighet i verkliga livet. Fruktanvärt hemskt att detta händer, att man måste ta hejdå av nära och kära speciellt långt innan man egentligen borde. De är fruktanvärt att barn får växa upp utan föräldrar och att föräldrar får växa upp utan sina barn. Livet är inte alls rättvist och det finns absolut inget vi kan göra för att hindra detta från att hända. Det kommer hända vare sig man vill eller ej. Vi kan vara försiktiga, vi kan leva hälsosamt men vi kan ALDRIG hindra detta från att inträffa. Döden är slutet på livet och vi kommer inte undan, man kan hoppas och man kan önska att man får ett långt lyckligt liv, men alla får inte den möjligheten. Här är en mamma som inte får den möjligheten, en dotter kommer mista sin mamma aldelse förtidigt och en man kommer mista sin andra hälft. VARFÖR???
 
Ur bloggen!
 
Det jag får nu är en cellgiftsbehandlng med målet att bromsa cancerns framväxt. Mina chanser var vid första diagnosen 65-70% att bli botad (symptomfri efter 5 år) men jag var bland de andra procenten.
 
Bilden är en länk till bloggen!
 
Jag borde inte läsa sådana här saker, de förföljer mig i tankarna,hjärtat och lämnar efter sig en sorg som ej går att beskriva. Jag känner inte denna kvinna eller hennes familj, men hennes historia tär på mig och min dödsångest byggs på. Varför är jag så dum? Varför fortsätter jag läsa bloggen dagligen, så fort där är ett nytt inlägg läser jag. Det fälls tårtar och de kommer en dag då den bloggen bara tar slut, Då ett liv som inte borde släckas släcks och en dotter inte får krama sin mamma igen. Vet ni vad? De ända svaret jag har på att jag fortsätter läsa är för att skicka styrka via kommentarer att kämpa på in i de sista, att ta vara på varje sekund med dottern och mannen och även om jag väljer att inte läsa denna bloggen dagligen, inte läsa den alls så kan jag inte göra något åt slutet på historien, slutet på allas historia så småning om, därför kvittar det. det kvittar om jag läser eller ej, de kvittar om jag fäller tårta eller ej slutet kommer för alla tillsist.
 
 
Här är kläderna som min dotter fick av sin mormor & morfar efter deras resa till Turkiet.
 


Vilken min hon ligger inne med haha. Kommer videoklipp med lite senare!
Känner mig verkligen som en packad sill, just nu har vår dubbelsäng, soffa (2 delar), 2 datorer, 2 mindre gardrober, tvbänk, vitrinskåp & bokhylla i vardagsrummet, hallen står där en av gardroberna och uterummet består av dotterns saker. Det är helt sjukt, Det är bara spjälsängen som inte fått en plats än och den flyttar jag ikväll, men detta är bara tills i morgon denna gången. Sen får vi se när de ska komma och fixa väggarna i rummen med. Skulle vilja passa på att ändra runt i rummen lite när alla möbler ändå är ute men inte kommit på hur man ska ha det än och om de går att ha de på annat sätt. Skulle vilja ha en byrå i dotterns rum istället så får se på blocket om där kan finnas någon blillig. Vill inte köpa helt nytt då de ska stå i ett barn rum men ska vara neutralt med (trä eller svart helst). Ja här är i allafall ganska kaos här nu.
 
Äntligen fick jag rätt på videoklippen jag håller på med så de kommer ut senare under dagen. Idag är det BM besök som vanligt och sedan blir det väll bara hem och ta de lugnt i röran tills dottern ska hämtas. Ska cykla iväg vid kl 6 idag och köpa "nya" gardiner till dotterns rum och såg att hon hade lite leksaker till småttingar med så passar nog på att köpa en sådan med, inte ofta man hittar en sådan singel man lägger klossar i olika former för runt 50 kr. Snart dax att väcka dottern, ha en skön måndag! Kram
 
 
Bakade lite i fredags och här har ni bilder på små kakorna.
 
Är inte speciellt förtjust i små kakor så är väll inte mega duktigt på de precis, men dottern tyckte om dem och de var helt ok.
Dottern fick nya Converse skor, blinkande!
 
Jag fick en ny plånbok, vilket jag verkligen behövde då min var väldigt väldigt söndrig.
 
Dottern fick en sak till men tänkte jag skulle vänta tills i kväll att lägga upp bilder på det & även något videoklipp som jag har spelat in på henne.
Dottern ville tvunget ha sin mössa på sig när vi skulle ner och handla. Sol och hyfsat varmt men hon skulle ha sin mössa ändå. Hand syd som hon fått av sin farmor (köpt på någon hantverks utställning).

 
Dottern skulle ju även ta foto på mig så här kommer ett som hon tagit. Håret står åt alla håll ser jag!
 
 
 
För er som varit hemma hos oss och varit på vår baksida så hade vi en rabatt innan men nu börjar gräset ta lite fart med. De ljusa är de nya gräset som börjad växa, fortfarande glest men det blir bättre och bättre. Till våren kommer de nog blomsterlådor istället på staketet.
 
 
 
Blev lite ledsen & besviken i natt men det har släppt igen så nu är det ingen fara. Jag trodde bara att det skulle kanske vara annorlunda när man är 3 veckor innan en ny knodd ska komma till familjen men tydligen inte, nu hände de inget och tur var väll det så slapp man klydda. Jag kommer bli besviken 1000 gånger om för det är inte första gången och absolut inte sista och jag är fullt medveten om det. Hoppet är väll de sista som lämnar en. Är kanske lite överkänsling nu med i högravid stadiet.
 
Idag tänkte jag och loppan cykla hem till mina föräldrar som kom hem i natt/morsse från Turkiet men de får sova lite till innan vi cyklar dit, loppan har dock börjat tjata redan om när vi ska dit, när vaknar mormor & morfar mm.
Två bilder till på min mage.
 

V.29
 

V.33
 
 
Kan jag sätta mig ner en stund och kolla Fejjan och blogga ett inlägg. Har städat hela dagen och när är här rent och fint här hemma. De ska ju komma åt golven i sovrummet på Tisdag så tänkte kunde lika bra börja flytta ut lite små saker så datorn har hamnat tillsammans med datorbordet i storarummet nu och lite leksaker som dottern ej leker speciellt mycket med har blivit utflyttat i uterummet.
 
 
Det har känts lite undertiden man städat med tryck neråt och hugg men inga sammandragningar så det var ju inte allt förstor påfrestning i allfall. Det var mest när jag konkade runt på lite tyngre saker eller när jag moppade golven som jag kände av det. Nu känns det som lite träningvärk i magen.
 
Kommer inte ihåg om jag har känt av knodden så mycket idag, lite när jag åt lunch med dottern men annars har jag varit i rörelse i stortsätt hela dagen. Så kan man med spendera en Lördag. Nu har jag tvärdrag i lgh för jag är så in i bombens varm och dottern har reda påbröjat uppstökningen av lgh igen.